Steun ons en help Nederland vooruit

René van Bijnen

Lid Steunfractie

64 jaar

Oosterhout

Ik ben René van Bijnen, oud horecaondernemer van Café de Kloek voor een periode van 26 jaar. Café de Kloek heeft zich in die jaren ontvouwd als een ontmoetingsplaats voor iedereen, gezien de “kleinte”van het café werd het al snel “de huiskamer van Oosterhout” genoemd. Vele activiteiten zullen u niet onbekend zijn, zoals het jaarlijkse Kaokelen, de tweejarige Kleine Revue (gemeentelijke cultuurprijs), de wekelijkse Kloekkwis, de voorheen wekelijkse radio-uitzendingen van de O.R.T.S. (Centraal Café), een toonaangevend café tijdens het carnaval en niet te vergeten het frühshoppen op zondagochtend in samenwerking met D66.

Door de vele politieke discussies die in de Kloek plaatsvonden is mijn interesse in de politiek toegenomen, temeer omdat ik als geboren en getogen Oosterhouter trots ben op mijn stad. Tijdens mijn caféloopbaan heb ik mijn voorkeur niet onder stoelen of banken gestoken. In een grijs verleden heb ik nog op de lijst gestaan bij de PVDA. De afgelopen jaren was ik steeds meer D66 geneigd, mede dankzij Maarten Velds, die een trouwe gast was in ons café.

Nu de Kloek-tijd achter mij ligt, wil ik mij graag inzetten voor de stad en in het bijzonder voor cultuur, horeca en middenstand, terreinen die mij niet onbekend zijn. Ik heb het genoegen om bij D66 mij te mogen inspannen voor de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, in een fantastisch gemotiveerd team waarin de neuzen dezelfde kant op staan, een team dat wat kan betekenen voor Oosterhout. Van dat team maak ik graag deel uit.

Meer van René van Bijnen