Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 15 april 2020

Andere wereld

Net als u werden wij overvallen door de coronacrisis en leek het in de eerste instantie nogal onwerkelijk. Het leven stond letterlijk stil. Inmiddels begint door te dringen dat we met een crisis te maken hebben die niet met 3 weken voorbij is.

Voor veel mensen is de crisis een ramp. Kwetsbare doelgroepen die ineens veel binnen moeten blijven en hun dierbaren moeten missen. Horeca ondernemers, evenementenbureaus, zorgorganisaties, ZZPers… de groep van mensen die hard getroffen worden door de crisis lijkt oneindig.

En dan praten we nog niet eens over de mensen die echt flink ziek zijn of zijn geweest. Mensen die dierbaren hebben verloren door deze vreselijke ziekte en maar met een hele kleine groep afscheid mochten nemen. Trauma’s waar we nog lang de naweeën van zullen merken. Maar ook de ‘gewone’ mensen voor zover die bestaan moeten meer afgezonderd leven dan ze gewend zijn en missen de aanraking van familie en vrienden. Het mooie weer begint en we kunnen elkaar niet ontmoeten op het terras, de impact is voor iedereen voelbaar.

Deze crisis brengt ook goede dingen, bijna iedereen wordt genoodzaakt om even zijn drukke leven stil te leggen en bij zichzelf te komen.

Wij staan voor een samenleving waarin we graag zien dat verbindingen en ontmoeten centraal staat. En dat is precies wat er nu gebeurd. Er zijn nog nooit zoveel mensen geweest die hulp aanboden aan elkaar. Veel waardering komt er voor de zorg.

En we hebben nog nooit met zoveel mensen ons ingezet voor de ouderen en meer kwetsbare mensen. Want ondanks dat er ook jongere mensen ziek worden is dat de grootste groep die we samen beschermen.

Wij zijn trots op deze mensen en in Oosterhout zien we ze in grote getale. Laten we hopen dat we deze zorg voor elkaar vasthouden. Hoe het ook afloopt, de wereld zal na Corona met zekerheid niet hetzelfde zijn als ervoor.