Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 6 december 2017

Amnesty nodigt uit: kom 9 december schrijven!

Op 9 december kan iedereen steun betuigen aan mensen die gevangen zitten om wat ze geloven of zijn, of omdat ze een de overheid onwelgevallige mening hebben geuit. 9 december is “de Dag van de Rechten van de Mens” en deze dag gebruikt Amnesty International voor de jaarlijkse Schrijfmarathon.

Overal in Nederland en daar buiten grijpen mensen de pen om brieven aan autoriteiten of de gevangenen zelf te schrijven. In Oosterhout kan dat ook dit jaar weer in De Beuk, naast de Vredeskerk in de Rulstraat. Het gebouw is van 10.00 tot 18.00 uur open voor wie wil meedoen.

Er liggen voorbeeldbrieven en beschrijvingen van de gevangenen die Amnesty voor dit jaar heeft uitgekozen. Voor pen en papier wordt gezorgd. De brieven worden centraal verzonden, maar voor wie iets wil bijdragen voor de (elk jaar duurdere) postzegels of andere kosten, staat een collectebus klaar. Koffie en thee worden aangeboden door de Protestantse Gemeente, eigenaar van De Beuk.

Elk jaar blijkt weer dat overheden gevoelig zijn voor de wereldwijde aandacht die hun gewetensgevangenen krijgen.

Oosterhout kan helpen ook dit jaar zulke successen te oogsten. Kom zaterdag 9 december naar De Beuk en besteed een uurtje om op te komen voor gevangenen die zonder geweld van hun mensenrechten gebruik wilden maken. Wie die dag niet naar De Beuk kan komen, kan  online meedoen: zie daarvoor (en voor meer informatie en achtergronden) www.amnesty.nl