Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 17 oktober 2017

Nieuwsbrief, oktober 2017

Beste mede-democraten,

Nieuwe start
Na een periode vol onrust is met de eerste gemeenteraadsvergadering op 19 september j.l. een nieuwe start gemaakt. Helaas met een zetel minder maar met ons nieuwe raadslid Mark van Barschot. We zijn blij dat hij zich tot de verkiezingen van maart 2018 voor de D66-fractie wil inzetten.

Campagne
Misschien hebt u al iets van de campagne gemerkt. Al sinds de zomer zijn we met alle kandidaat raadsleden druk bezig met de voorbereidingen. Vorige week hebt u het kunnen lezen. We hebben in weekblad Oosterhout en in BNDeStem een aankondiging gedaan voor ons Kletscafé. Het eerste thema is “Oosterhout Autovrij”, onder meer te realiseren door de aanleg van een metronetwerk. Dat thema moet u met een korreltje zout nemen. Het is vooral de aanleiding om over de binnenstad, het OV, parkeren etc. te gaan praten. We hopen natuurlijk van harte dat u allen aanwezig bent. Het eerste Kletscafé is op zaterdag 21 oktober a.s. van 16.00 tot 18.00 in café Oud Brabant.

Op diezelfde zaterdag ( en ook andere dagen) zult u van D66 een bouwkeet zien staan in de stad op de markt. Wij hebben namelijk als motto gekozen “D66 Oosterhout maakt er werk van”. De bouwkeet leek daarom een geschikte locatie als basis voor onze campagne op straat. We hebben deze keet ‘Mooi Keetje’ genoemd.

U hoort het al, volle kracht vooruit!

Wat kunt u doen?
Volg ons op de social media en like en deel onze berichten. We zijn te vinden op Facebook (D66oosterhout) en Kletscafé (kletscafe), op Twitter (d66oosterhout), op Instagram (d66oosterhout) en op LinkedIn als groep (D66 Oosterhout).

Wilt u ook graag politiek actief zijn? Bel of mail ons wat u kunt betekenen.
Mocht u niet politiek actief willen zijn maar toch iets willen doen? Vertel mensen dat ze gaan stemmen! En kom kijken bij het politiek café om te zien wie er beslissingen maken over zaken die ook u direct aangaan.

Bericht van de fractie
Wist u dat raadsvergaderingen tegenwoordig ook uitgezonden worden?
Op:  http://c.connectedviews.com/01/gemeente_oosterhout
Zo kunt u ons volgen zonder dat u het huis uit hoeft.

De raadsvergadering van september heeft vooral in het teken gestaan van het afscheid van Geeta en de komst van Mark.

ORTS
Er was een raadsnota om de ORTS een overbruggingskrediet te geven tot het moment dat we met elkaar een beslissing nemen over de toekomst van de ORTS. Voor de ORTS voldoende om een half jaar te overleven. Helaas wil het college pas over een jaar opnieuw over de ORTS spreken. Wij zijn het niet eens met deze contradictie. Het gevolg is waarschijnlijk dat er over een half jaar opnieuw een noodoproep om geld komt. We hebben er daarom op aangedrongen om binnen een half jaar met elkaar over de ORTS te spreken. Helaas was het college daar niet vatbaar voor. Daarom hebben we ervoor gekozen om niet in te stemmen met het plan om duidelijk te laten merken dat we het hier niet mee eens zijn.

Floralia Dagbesteding
Er ligt een voorstel om in de Floraliatuin een dagbesteding te realiseren. Wij zijn erg enthousiast over dat plan. Een dagbesteding waar iedereen aan mee kan doen is iets dat in Oosterhout echt ontbreekt en we zijn blij dat wethouder Marian Witte en zorgaanbieder Prospects@work samen kijken naar de mogelijkheden voor realisatie.

Agenda
21 oktober        Kletscafé 16.00-18.00 Café Oud Brabant
24 oktober        Raadsvergadering Fietspad Dorst, gemeenschappelijke regeling schoolverzuim en schoolverlaten, BIZ Binnenstad
7 november      Raadsvergadering Begroting
18 november    Kletscafé 16.00-18.00 Café Oud Brabant

Links
https://oosterhout.d66.nl/
http://c.connectedviews.com/01/gemeente_oosterhout

Vacatures
Bestuursleden voor de afdeling Oosterhout, t.w. een politiek secretaris, een algemeen secretaris en een algemeen bestuurslid met de portefeuille PR/doorlopende campagne.

Vragen
Voor vragen over de nieuwsbrief kunt u terecht bij Marleen Hemmer en Janny van der Wal.

Contact 
Fractievoorzitter Marleen Hemmer
marleenhemmer@hotmail.com / 06 43 94 26 84

Plv. voorzitter / secretaris afd. Oosterhout Janny van der Wal
j.a.vd.wal@d66oosterhout.nl / 06 36 42 75 61